====== Reteta ====== Reteta cuprinde lista de ingrediente cu normele de consum unitare pentru fiecare aliment ce intra in componenta produsului finit (preparat culinar). Apelati functia **Logistics->Definitii Logistica->Arhitectura Business** si pozitionati-va pe tab-ul *Retete*. |image1| -------------------------------- Pentru pozitionarea pe o reteta existenta introduceti o parte din denumirea retetei in *Filtrare denumire* si apasati tasta **Enter**. |image2| Inregistrare reteta ------------------- **A. Creati** o noua reteta prin adaugare |image3| (pozitionati-va pe sectia unde se foloseste reteta) sau copiere |image4| (pozitionati-va pe reteta pe care doriti sa o copiati): **1.** Actualizati campurile din zona de ecran *Definire* conform cu informatiile noii retete: a. Selectati tipul reperului pentru reteta |image10| - reteta este pentru un articol; b. Completati campul *Articol/Serv.* prin: - Introducerea codului de Articol/Serviciu (daca este cunoscut); - Golirea campului de caracterele existente (la copiere), actionarea tastei F1, completarea unei portiuni din denumire in campul |image5|, apasarea butonului |image6| si selectarea articolului/serviciului din lista afisata. c. Modificati (daca este necesar) campul *Sectie* prin selectarea sectiei aferente retetei; d. Modificati (daca este necesar) campurile *Cod* si *Denumire*, completate implicit cu codul si denumirea articolului/serviciului; e. Actualizati campul *Principal*: - "DA" - reteta este propusa automat la adaugarea comenzilor de productie; - "NU" - reteta este o varianta a retetei principale. f. Modificati (daca este necesar) campul *UM*, completat implicit cu unitatea de masura a articolului/serviciului atasat retetei; g. Completati campul *Fisa Tehnologica* prin: - Introducerea codului de fisa (daca este cunoscut); - Golirea campului de caracterele existente (la copiere), actionarea tastei F1 si selectarea fisei din lista afisata. h. Modificati (daca este necesar) campurile *Data Inceput* si *Data Sfarsit* referitoare la perioada de valabilitate a retetei; i. Celelalte campurile din zona de ecran *Definire* raman cu valorile propuse implicit de sistem. **2.** Salvati inregistrarea actionand butonul |image7| (*Ok*). **B. Modificati** (daca este necesar) o inregistrare existenta prin apasarea butonului |image13| (*Modific*). **C. Stergeti** (daca este necesar) o inregistrare existenta prin apasarea butonului |image14| (*Sterg*). *Conditii de Stergere:* **1.** Reteta nu contine componente; **2.** Reteta nu este asociata unui articol. **D. Adaugati** o noua reteta pozitionandu-va pe o reteta similara si actionand butonul |image14|. Actualizati campurile din zona de ecran *Definire* conform cu informatiile de la punctul **A.** si salvati inregistrarea actionand butonul |image7| (*Ok*). Componente Reteta ----------------- **A. Introduceti** componente in reteta prin adaugare |image9| sau prin copiere |image4| (daca exista o componenta in reteta, pe care sa o copiati): Actualizati campurile din zona de ecran *Definire* conform cu informatiile noii componente. ---------------------- **1. Reper Fiu** Selectati tipul reperului pentru componenta (|image10| - articol) a. Completati campul *Articol/Serv.* prin: - Introducerea codului de Articol/Serviciu (daca este cunoscut); - Golirea campului de caracterele existente (la copiere), actionarea tastei F1, completarea unei portiuni din denumire in campul |image5|, apasarea butonului |image6| si selectarea articolului/serviciului din lista afisata. b. *Secventa* - selectati prin apasarea tastei F1 secventa din fisa tehnologica unde se foloseste componenta; c. *Fisa Limita* = DA; d. Modificati (daca este necesar) campurile *Data Inceput* si *Data Sfarsit* referitoare la perioada de valabilitate a folosirii componentei in reteta. ------------------ **2. Consumuri** a. *Cantitate Tata* - cantitatea de produs finit ce se obtine raportata la consumul brut din componenta; b. *Consum Brut* - cantitatea de componenta necesara pentru realizarea cantitatii tata; c. *UM* - unitatea de masura pentru consumul brut; d. Celelalte campurile din zona de ecran *Definire* raman cu valorile propuse implicit de sistem. ----------------------- **B.** Salvati inregistrarea actionand butonul |image7| (*Ok*). ----------------------- **C.Reluati** procesul de adaugare pentru toate componentele retetei. .. warning:: Pentru utilizarea retetei in procesele de fabricatie, campul *Stare* trebuie sa aiba valoarea **APROBAT**. La orice modificare a retetei sau a listei de componente din reteta campul *Stare* este modificat automat cu valoarea **IN LUCRU**. Aprobarea retetei se realizeaza prin apasarea butonului |image12| (*Aprobare Reteta*) din bara de instrumente. |image99| **D. Modificati** (daca este necesar) o inregistrare existenta prin apasarea butonului |image13| (*Modific*). **E. Stergeti** (daca este necesar) o inregistrare existenta prin apasarea butonului |image14| (*Sterg*). Pentru afisarea retetei si a componentelor acesteia apasati butonul |image99|. Sistemul afiseaza structura de produs a reperului. .. |image1| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Retete.jpg .. |image2| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Filtrare_reteta.jpg .. |image3| image:: ../../FluxCantina8x/Media/+Reteta.jpg .. |image4| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Copiez.jpg .. |image5| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Denumire_Contine.jpg .. |image6| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Cautare.jpg .. |image7| image:: ../../FluxCantina8x/Media/OK.jpg .. |image9| image:: ../../FluxCantina8x/Media/+Comp.jpg .. |image10| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Reper_Articol.jpg .. |image11| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Reper_Serviciu.jpg .. |image12| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Aprobare.jpg .. |image13| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Modific.jpg .. |image14| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Stergere.jpg .. |image15| image:: ../../FluxCantina8x/Media/CopiereStructura.jpg .. |image99| image:: ../../FluxCantina8x/Media/Listare.jpg