Resurse

Resursele sunt elemente pe care un profesor le poate folosi pentru a sprijini învățarea, cum ar fi un fișier sau un link. Platforma E-learning acceptă o serie de tipuri de resurse pe care formatorii le pot adăuga la cursurile lor. În modul editare, un formator poate adăuga resurse prin linkul „Adăugați o activitate sau o resursă”. Resursele apar ca o singură legătură cu o pictogramă în fața ei care reprezintă tipul de resursă.

Administratorii pot decide dacă solicită sau nu formatorilor să adauge descrieri pentru fiecare resursă prin setarea „Solicită descrierea activității” Administrare site > Plugin-uri > Setări comune pentru activități.

Carte - O resursă cu mai multe pagini într-un format asemănător cărții, cu capitole și subcapitole. Cărțile pot conține fișiere media, precum și text și sunt utile pentru afișarea unor pasaje lungi de informații care pot fi împărțite în secțiuni.

Fișier - O imagine, fișier PDF, foaie de calcul, fișier de sunet, fișier video sau orice alt tip de fișier. Acolo unde este posibil, fișierul va fi afișat în interfața cursului; în caz contrar, cursantilor li se va solicita să îl descarce.

Folder - Pentru a ajuta la organizarea fișierelor. Un folder poate conține alte foldere.

Pachetul de conținut IMS - Pentru adăugarea de material static din alte surse în formatul standard de pachet de conținut IMS.

Pagina - O pagină web pe care un formator o creează folosind editorul de text.

Zona text și media - Pentru afișarea textului și multimedia pe pagina cursului.

URL - Pentru furnizarea unui link web ca resursă de curs.