Activitati

O activitate este un nume general pentru un grup de caracteristici dintr-un curs. De obicei, o activitate este o functie din platforma care permite unui formator sa interactioneze cu participantii la curs.

În terminologia Moodle, o activitate, cum ar fi forumuri sau chestionare, înseamnă în mod corespunzător ceva la care cursantii pot contribui în mod direct și este adesea contrastată cu o resursă, cum ar fi un fișier sau o pagină, care le este prezentată de catre formator. Cu toate acestea, termenul activitate este uneori folosit pentru comoditate și pentru a se referi atât la Activități, cât și la Resurse ca grup.

Există 15 tipuri diferite de activități standard care pot fi găsite atunci când editarea este activată și se face clic pe linkul „Adăugați o activitate sau o resursă”:

Sarcini - Permite formatorilor să noteze și să dea comentarii la fișierele și temele încărcate de catre cursanti - create online și offline

BigBlueButton - se pot crea sesiuni de videoconferințe live în cadrul platformei.

Chat - permite participanților să aibă o discuție sincronă în timp real.

Alegere - un formator pune o întrebare și specifică o alegere de răspunsuri multiple.

Baza de date - permite participanților să creeze, să mențină și să caute o bancă de înregistrări.

Feedback - pentru crearea și realizarea de sondaje pentru a colecta feedback.

Forum - permite participanților să aibă discuții asincrone.

Glosar - permite participanților să creeze și să mențină o listă de definiții, cum ar fi un dicționar.

Activitatea H5P - permite conținutului H5P(pachet HTML 5) creat în Banca de conținut sau pe h5p.com sau cu aplicația lumi să fie adăugat cu ușurință la un curs ca si activitate.

Lecţie - pentru livrarea de conținut în moduri flexibile

LTI Activitate externă a instrumentelor - permite participanților să interacționeze cu resurse și activități de învățare conforme LTI de pe alte site-uri web.

Test - permite profesorului să conceapă și să stabilească teste de tip grila, care pot fi marcate automat și pot fi afișate feedback și/sau răspunsuri corecte

SCORM - permite ca pachetele SCORM (Sharable Content Object Reference Model -a set of technical standards for eLearning software products.) să fie incluse ca conținut de curs.

Studiu - pentru a colecta date de la cursanti pentru a-i ajuta pe profesori să învețe despre clasa lor și să reflecteze asupra materialului pus la dispozitie cursantilor.

Wiki - o colecție de pagini web pe care oricine le poate adăuga sau edita

Atelier - permite evaluarea de la egal la egal Pe site-ul dvs. pot fi instalate pluginuri suplimentare din directorul de pluginuri.