Formator - ghid de utilizare

În platforma de training, un formator are responsabilitatea pentru organizarea materialului didactic din propriul curs. Gestionează înscrierea participantilor la curs și forma de prezentare a cursului.

Un curs este o pagina din platforma de training unde profesorii pot adăuga materiale didactice pentru cursantii lor. Un profesor poate avea mai mult de un curs și un curs poate include mai mult de un profesor și mai mult de un grup de cursanți.

În mod implicit, un profesor obișnuit nu poate adăuga un curs nou. Un curs își poate afișa materialele în mai multe moduri sau „formate”, cum ar fi: prezentarea in format săptămânal, social sau pe sectiuni. Puteți afișa toate secțiunile simultan sau doar să afișați una câte una. Consultați Setările cursului pentru mai multe informații.

Secțiunile cursului pot fi redenumite activând editarea și făcând clic pe pictograma de configurare de sub numele secțiunii. Secțiunile pot fi, de asemenea, mutate prin glisare și plasare, iar secțiunile pot fi adăugate sau eliminate făcând clic pe + sau - sub secțiunea de jos. Consultați pagina principală a cursului pentru mai multe informații.

De asemenea, se pot adăuga elemente, cunoscute sub numele de „blocuri”, în dreapta, în stânga sau pe ambele părți ale zonei centrale de învățare, în funcție de tema aleasa. Pentru mai multe informații, consultați Blocuri.

Înscrierea la curs

Înainte ca un cursant să poată accesa cursul, acesta trebuie mai întâi să fie autentificat pe site și aceasta este responsabilitatea administratorului site-ului.

Metode de înscriere

Există mai multe metode de înscriere disponibile pentru un profesor, ceea ce este disponibil, din nou, depinde de administratorul site-ului. Administratorul ar putea înscrie elevii la curs automat sau profesorul ar putea lăsa elevii să se înscrie singuri. Aceasta este metoda de înscriere manuală. Alte opțiuni pot fi văzute în linkul Metode de înscriere și includ autoînscrierea și accesul oaspeților.

Notă

Oaspeții pot vizualiza doar cursul și resursele sale; nu pot participa la nicio activitate. Daca se activeaza modalitatea de autoinscriere la un curs este recomandata setarea unei chei de înscriere, astfel încât accesul participantilor la curs sa fie controlat de folosirea acestei chei de acces.

Clasificare

Fiecare curs are propriul său Gradebook care poate înregistra scoruri de la teme, chestionare, ateliere de evaluare de la egal la egal, lecții „ramificate”, activități SCORM și resurse de învățare LTI.

Raportul evaluatorului

Alte activități, cum ar fi forumurile, bazele de date și glosarele, pot avea evaluări activate, care vor fi, de asemenea, reflectate în carnetul de note.

Elementele de notă pot fi create manual din Navigarea cursului > Setări note > Registru de note , făcând clic pe Adăugare în dreapta și selectând Adăugare element de notă. De asemenea, posibil să importați și să exportați calificative.

Urmărirea progresului

Dacă urmărirea finalizării a fost activată pentru site și în Navigare curs > Setări, puteți seta condițiile de finalizare în setările de activitate. Un buton cu informații despre cerința de finalizare va apărea în dreapta activității și unui elev i se poate permite fie să o verifice manual, fie elementul va apărea finalizat odată ce criteriile pentru acea activitate au fost îndeplinite. Indicatorii de finalizare (check-boxurile) se afișează în indexul cursului și reflectă starea de finalizare a fiecărei activități, pentru o verificare rapidă.

Această caracteristică poate fi combinată cu finalizarea cursului, astfel încât atunci când anumite activități au fost finalizate și/sau notele obținute, cursul în sine este marcat ca finalizat.

Insignele

Insignele pot fi eliberate manual sau pe baza criteriilor de finalizare, pentru a acționa ca un motiv și a înregistra progresul cursului.

Restricționarea accesului

Un curs poate fi setat să afișeze totul pentru toată lumea tot timpul sau poate fi foarte restrictiv, afișând anumite elemente în anumite momente, anumitor grupuri sau pe baza performanței în sarcinile anterioare.

Opțiuni pentru restricționarea accesului

Elementele și secțiunile cursului pot fi ascunse manual folosind pictograma „ascunde” atunci când editarea este activată. Dacă restricționarea accesului a fost activată de administrator, atunci o secțiune Restricționare acces va fi afișată în fiecare activitate și resursă a cursului, permițându-vă să alegeți cum și când va fi dezvăluit acest element și dacă să-l ascundeți complet sau să-l afișați gri cu condițiile de acces.