Receptii Fiscale

Apelati functia Logistics->Cumparari, sectiunea Operational->Receptii Fiscale.


A. Prelucrare Receptie Fiscala Generata

1. Identificati Receptia Fiscala generata din Receptie Articole, Receptie Servicii sau Retururi Furnizori prin introducerea numarului de tranzactie primit anterior in campul image1 si apasati butonul image2 Cautare.

2. Verificati antetul Receptiei Fiscale si actualizati informatiile (altele decat cele completate in ecranul de Generare Receptie Fiscala):

  1. Actionati butonul image3 pentru actualizarea antetului Documentului de Receptie;

  2. Completati campurile:

  • Valoare - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor;

  • TVA - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor;

  • Total de Plata - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor.

  1. Actionati butonul image4 pentru salvarea informatiilor actualizate.

3. Verificati in antetul Receptiei Fiscale zona de Diferente de Control.

Daca Diferentele de Control sunt diferite de 0, verificati pozitiile din Receptia Fiscala si pozitiile din Factura Furnizor (Documentul fizic) si identificati eventualele diferente de Cantitati sau Preturi.

Pentru ajustarea diferentelor:

  1. Actionati butonul image14 pentru actualizarea unei pozitii din detalierea Facturii;

  2. Actualizati informatiile dorite: Q., Pret, TVA, Val. Factura, TVA Doc. etc.;

  3. Actionati butonul image6 pentru salvarea informatiilor actualizate.

  4. Reluati punctele a., b., c. pentru toate pozitiile cu diferente.

Daca Diferentele de Control pentru Valoare, TVA si Total de Plata sunt 0 urmati pasii de mai jos.

4. Apasati butonul image7 (Lansare) pentru a marca finalizarea inregistrarii Receptiei Fiscale.

5. Apasati butonul image8 (Validare) pentru incarcarea in Stoc a Materialelor receptionate si generarea Propunerii de Contare.


B. Adaugare Receptie Fiscala

1. Antet Receptie Fiscala

a. Adaugati o Receptie Fiscala prin apasarea butonului image9.

b. Completati campurile:

  • Cod Doc., Serie, Nr., Data Doc. - Completati informatiile din Factura Furnizorului;

  • Furnizor - Completati o parte din Numele Partenerului si actionati butonul image18 (F1); selectati inregistrarea corespunzatoare din lista;

  • BU - Actionati butonul image18 (F1) si selectati din lista Business Unit-ul pe care va fi generata Receptia Fiscala;

  • Valoare - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor;

  • TVA - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor;

  • Total de Plata - Completati Valoarea Neta din Factura Furnizor.

c. Apasati butonul image10 pentru salvarea informatiilor actualizate.

2. Detaliere Receptie Fiscala

a. Selectati Receptia Fiscala creata anterior.

b. Accesati meniul Actiuni din antetul Receptiei Fiscale si apasati butonul image11 pentru a prelua Receptii.

c. Pozitionati-va, pe rand, pe fiecare Document de Receptie Articole, Servicii, Retururi Furnizori pe care doriti sa il includeti in Receptia Fiscala si bifati coloana Sel.

d. Actionati butonul image13 pentru finalizarea actiunii de preluare.

3. Verificare si Validare Receptie Fiscala

a. Verificati in antetul Receptiei Fiscale zona de Diferente de Control.

Daca Diferentele de Control sunt diferite de 0, verificati pozitiile din Receptia Fiscala si pozitiile din Factura Furnizor (Documentul fizic) si identificati eventualele diferente de Cantitati sau Preturi.

Pentru ajustarea diferentelor:

  • Actionati butonul image14 pentru actualizarea unei pozitii din detalierea Documentului de Receptie;

  • Actualizati informatiile dorite: Q., Pret, TVA, Val. Factura, TVA Doc. etc.;

  • Actionati butonul image15 pentru salvarea informatiilor actualizate.

  • Reluati punctele a., b., c. pentru toate pozitiile cu diferente.

Daca Diferentele de Control pentru Valoare, TVA si Total de Plata sunt 0 urmati pasii de mai jos.

b. Apasati butonul image16 (Lansare) pentru a marca finalizarea inregistrarii Receptiei Fiscale.

c. Apasati butonul image17 (Validare) pentru validarea Documentului.


Pentru mai multe informatii studiati documentatia generala, la adresa docserp.emsys.ro sau apelati la suport.