Articole Substituibile
Sunt cazuri in care, din diverse motive, este necesar sa inlocuiti un aliment sau un preparat culinar cu altul, pentru o anumita perioada de timp. Alimentul sau preparatul culinar ce inlocuieste este definit ca articol substituibil.
Definire
Pentru a defini un articol substituibil, parcurgeti pasii de mai jos:
1. Accesati Logistics -> Fabricatie;
2. Apasati, din partea stanga sus a ferestrei, butonul Definitii si alegeti Articole Substituibile;
3. In fereastra deschisa, apasati, din partea dreapta jos, butonul Adauga (
) si completati urmatoarele campuri:
Reper
Articol/Serv. - utilizati butonul din camp (nomenclator: Logistics -> Definitii Logistica -> Arhitectura Business -> Articole;
), pentru a selecta, din nomenclatorul atasat acestuia, articolul ce se doreste a fi substituit. Acesta trebuie sa se regaseasca inCantintate - completati cantitatea in raport cu care se face substituirea;
UM - unitatea de masura in care se va exprima cantitativ-valoric reperul substituit;
Reper Substituent
Articol/Serv. - utilizati butonul din camp (nomenclator: Logistics -> Definitii Logistica -> Arhitectura Business -> Articole;
), pentru a selecta, din nomenclatorul atasat acestuia, articolul cu care se va efectua substituirea. Acesta trebuie sa se regaseasca inCantintate - completati cantitatea in raport cu care se face substituirea;
UM - unitatea de masura in care se va exprima cantitativ-valoric reperul substituent;
Data inceput, Data sfarsit - actualizati, daca este cazul, perioada de activitate a substituirii.
4. Apasati butonul Salveaza (
), din partea dreapta jos a ferestrei.