Articole Substituibile

Sunt cazuri in care, din diverse motive, este necesar sa inlocuiti un aliment sau un preparat culinar cu altul, pentru o anumita perioada de timp. Alimentul sau preparatul culinar ce inlocuieste este definit ca articol substituibil.

Definire

Pentru a defini un articol substituibil, parcurgeti pasii de mai jos:

1. Accesati Logistics -> Fabricatie;

2. Apasati, din partea stanga sus a ferestrei, butonul Definitii si alegeti Articole Substituibile;

3. In fereastra deschisa, apasati, din partea dreapta jos, butonul Adauga ( Adauga ) si completati urmatoarele campuri:

  1. Reper

  • Articol/Serv. - utilizati butonul din camp (), pentru a selecta, din nomenclatorul atasat acestuia, articolul ce se doreste a fi substituit. Acesta trebuie sa se regaseasca in nomenclator: Logistics -> Definitii Logistica -> Arhitectura Business -> Articole;

  • Cantintate - completati cantitatea in raport cu care se face substituirea;

  • UM - unitatea de masura in care se va exprima cantitativ-valoric reperul substituit;

  1. Reper Substituent

  • Articol/Serv. - utilizati butonul din camp (), pentru a selecta, din nomenclatorul atasat acestuia, articolul cu care se va efectua substituirea. Acesta trebuie sa se regaseasca in nomenclator: Logistics -> Definitii Logistica -> Arhitectura Business -> Articole;

  • Cantintate - completati cantitatea in raport cu care se face substituirea;

  • UM - unitatea de masura in care se va exprima cantitativ-valoric reperul substituent;

  1. Data inceput, Data sfarsit - actualizati, daca este cazul, perioada de activitate a substituirii.

4. Apasati butonul Salveaza ( Salveaza ), din partea dreapta jos a ferestrei.