Flux Cantina

Scop

Activitatea unei cantine studentesti si procesele acestei activitati sunt realizate integrat in cadrul sistemului EMSYS.

Submodulul Fabricatie trateaza:

  • calculul necesarului de alimente;

  • lansarea documentelor pentru eliberarea alimentelor din magazie;

  • activitatea de prelucrare a alimentelor pentru obtinerea preparatelor;

  • documentele de predare a preparatelor pentru vanzare.

Vanzarea preparatelor catre studenti si alte persoane care pot servi masa la cantina studenteasca precum si incasarea contravalorii lor este realizata in cadrul unei aplicatii de tip Front Office, EMSYS-POS.

Gestionarea listelor de preturi pentru vanzare, separat pe categorii de clienti ai cantinei (asa numitele liste PLU-Price LookUp) si configurarea punctelor de vanzare necesare pentru EMSYS-POS este asigurata de optiunea Retail a submodulului Vanzari & Retail.

In cadrul submodulului Vanzari & Retail sunt gestionate si rezultatele cantitative, valorice si financiare ale activitatii de vanzare. De asemenea, sunt gestionate procese de vanzare specifice vanzarii cu amanuntul, care se finalizeaza cu factura: mese festive, comenzi externe etc.

Gestionarea casierilor din punctele de vanzare, precum si procesele activitatii de incasare a contravalorii preparatelor sunt tratate in submodulul Cash Management din modulul Financial.

In submodulul Stocuri sunt tratate alte procese ale activitatii unei cantine: transferul intre gestiuni, transformarea de articole (ca o metoda de inregistrare in stoc a conservelor de iarna preparate local), inregistrarea tranzactiilor privind probele alimentare si resturile, precum si activitatea de inventariere a gestiunilor de alimente si preparate. Toate tranzactiile referitoare la activitatea cantinei (cumparari, productie, vanzari, incasari, consumuri, inventariere) sunt finalizate, ca orice tranzactie din sistemul integrat EMSYS, in contabilitatea organizatiei prin intermediul modulului Financial.

Submodulul Fabricatie folosit pentru activitatea de cantina este configurabil, relativ la specificul institutiei care il implementeaza.

Gestionarea preparatelor si retetelor este realizata de functia Arhitectura Business.

Fluxul specific activitatii unei cantine studentesti poate include:

Configurare Cantina Studenteasca

Achizitionare Alimente si Produse Alimentare

Preparare, Predare Meniu Zilnic si Mese Festive

Vanzare Preparate Culinare

Inregistrare Retururi, Abateri Consumuri Normate, Probe si Resturi

Rapoarte

Actiuni Corective